Råvaren til denne retten er i alle tilfelle oksekjøtt. Flatbiff, bankebiff, høyrygg eller oksebog er alle brukbare alternativer når det gjelder hovedingrediensen. Hemmeligheten med den gode smaken er en del tid noe som det tydeligvis ofte er mangel på i våre dager.
En noe raskere vei til den gode smaken er bruk av biff fra NorgesGruppen. Best egnet er Entrecote som nå selges for ca 25 kr. Tre biffer burde være tilstrekkelig for 2 voksne og to barn. Sist jeg kjøpte var biffen fra et afrikansk land som er kjent for kvaliteten på deres storfekjøtt, Botswana.
For å spare tid kan biffen brunes og settes i kok som første steg kvelden før eller før en drar på tur en søndag.
Bankebiff
Til 4 personer
3 biffer a 150 gram
1 stor løk
5 desiliter vann
Litt olje som tåler høy temperatur, nøytral olivenolje, rapsolje eller jordnøttolje
Salt og pepper etter smak, gjerne litt soyasaus og sukkerkulør. Del gjerne biffen i to, vendes i hvetemel. Brunes godt med sterk varme slik at det blir en fin stekeskorpe. En stor løk deles opp i grove skriver og surres under svak varme med litt smør. Stekepannen kokes ut med litt vann som tilsettes gryten. Tilsett 5 dl vann og kok opp. Etter ca. 45 minutter er retten klar!
Jeg synes sosekjøtt er kjempegodt, og bruker gjerne bankekjøtt. Men jeg har helt sluttet å bruke hvetemel (pga cøliaki), og synes det blir like godt. Løken jevner sausen når retten koker lenge!- og så er jo maisennajevning godt å ty til. Hilsen Randi N.
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar, det viktigste er god stekeskorpe og det kan sikkert oppnås også uten hvetemel
SvarSlett