fredag 19. mai 2017

Akkar - Sydlansk Måltid på Terrassen

Jeg var innom min faste leverandør av fisk Reinhartsen på fiskebrygga i Kristiansand for å se hva dagens middag skulle bestå av. Til min overraskelse hadde de fått inn små ferske akkar. Disse var bifangst ved reketråling og dermed et utmerket og miljøriktig valg. Jeg fikk en rask innføring i hvordan disse skapningen skulle renses av en serviceinnstilt ung ansatt. Som nevnt i et tidligere innlegg er slike akkar vanlig i Sør-Europa og ganske særlig i Andalucia. Her går de under navn som calamarcitos, chopitos, pulpitos og puntillas.


Å rense akkar var enklere enn jeg trodde, det finnes flere gode veiledninger på nettet. Jeg valgte å tilberede disse skapningene slik en gjør i Spania; Calmarcitos a la Plancha. Det hele er meget enkelt, en god slant olivenolje varmes, tilsett hvitløk i tynne skriver og så akkar. Bare et eller to minutter er nødvendig, hvis akkar stekes for lenge blir de seige. Oljen som har tatt smak av hvitløk og akkar smaker deilig sammen med litt loff. En enkel og god hvitvin er utmerket følge for eksempel Muscadet fra Loire. Bon Appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar