Jeg har tidligere skrevet litt utførlig om kjøttkaker. Jeg kjøpte en matkasse fra Fritt & Vilt i Kristiansand for en tid tilbake, det siste jeg hadde igjen var svinekjøttdeig av frilandsgris. Med dette utgangspunktet laget jeg danske frikadeller. Oppskriftene jeg har sett varier betydelig og forskjellen mellom våre norsker medisterkaker og frikadeller er små. Jeg har sett på en del oppskrifter på Internett og til forskjell fra våre medisterkaker er det ikke krydder som muskat og ingefær i danske frikadeller. Våre medisterkaker serveres oftest som en del av Julematen mens frikadeller er en hverdagsrett fra det tradisjonelle danske kjøkkenet.
Jeg kjøpte en matkasse fra Fritt & Vilt for en tid tilbake, det siste jeg har igjen var svinekjøttdeig av frilandsgris. Dette var utgangspunktet for at jeg laget danske frikadeller. Oppskriftene jeg har sett varier betydelig og forskjellen mellom norsker medisterkaker og frikadeller er små. Jeg har sett på en del oppskrifter på Internett og til forskjell fra våre medisterkaker er det ikke krydder som muskat og ingefær i danke frikadeller. Medisterkaker serveres oftest som en del av Julematen mens frikadeller er en hverdagsrett fra det tradisjonelle danske kjøkkenet.
Oppskriften nedenfor bygger på oppskriften i Bent Stiansens bok "Stiansen til hverdags" Anettes frikadeller. Istedenfor 600 gram svinekjøttdeig hadde jeg 500 gram. Jeg har redusert saltmengden til to strøkne teskjeer og løk til en halv løk.
2 strøkne ts. salt
1 ts. pepper
1 s. mel
2 små egg
1/2 dl. melk
1
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar