Som regel bruker jeg denne bloggen til å skrive om matopplevelser i utlandet. Denne gangen vil jeg heller skrive litt om restauranter i min hjemby Kristiansand. I all hovedsak lager jeg mine måltider hjemme enten bare til meg selv eller til gjester. For meg er matlaging en hobby som av og til til og med kan være ganske kreativt. Likevel kan det av og til være hyggelig og inspirerende med et måltid ute. For visse typer mat må jeg rett og slett melde pass og innse at profesjonelle gjør det bedre.
Restaurantlivet i Kristiansand har utviklet seg hurtig i de snart 30 år jeg har bodd her. Antallet spisesteder i sentrum har økt sterkt. Mange tilbyr et ganske kjedelig matrepertoire med hamburger som nummer en. God norsk tradisjons- og hverdagsmat til en anstendig pris er vanskelig å oppdrive i selve Kristiansand. Tidligere var Restaurant Dronningen på hotell Norge en mulighet men nå er visst menyen lagt om. For klassiske fiskeretter vil jeg anbefale Sjøhuset.
Sushi og Pizza serveres mange steder med varierende kvalitet og pris. Pizza er noe som kan både være himmelsk godt og helt elendig. Uten en egen pizzaovn og god planlegging når det gjelder deigen er det vanskelig å få virkelig god pizza hjemme. Både Herlige Land og Bellini serverer Pizza som er like god som de fleste spisesteder i Italia. En kan syntes at prisen er heller høy men kostnadene for spisestedene har økt sterkt i det siste.
Fish & Chips er en annen rett som jeg syntes blir for mye styr å lage hjemme. Frittering av fisk og pommes fritt vil jeg helst unngå hjemme både på grunn av mye lukt og av hensyn til livlinjen! Beste Fish & Chips får en på et enkelt spisested som bare er åpent om sommeren. Bryggekjøkkenet drives av Reinartsen på Fiskebrygga. Helt fersk torskefilet og deilige og sprø pommes fritt.
Når de gjelder kreative restauranter med ambisjoner om mat på et høyt nivå har det vist seg å være vanskelig å drive i Kristiansand. For en del år siden var Restaurant Måltid et godt alternativ. Idag er det ingen tvil om at Smag & Behag er den ledende restauranten i byen. Det er jo litt morsomt at restauranten stammer fra min barndomsby Grimstad. Jeg kan kanskje beskyldes for å være inhabil siden min kjære niese Synne er ansatt som kokk her. Jeg var nylig på restauranten sammen med slekt fra USA og var meget fornøyd med service og matkvalitet. For et komplett måltid med vin til må en regne med rundt tusen kroner per person.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar